Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Για τις αλχημείες και την κοπτοραπτική της κυβέρνησης γύρω από το Ασφαλιστικό




Την κυβέρνηση που συνεχίζοντας τις αλχημείες και την κοπτοραπτική προσπαθεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, ειδικά τις νέες βάρδιες της εργατικής τάξης, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα με τα οποία καταρρίπτει τους κυβερνητικούς μύθους και ξεσκεπάζει τη συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης με τον... νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση (Δείτε πάνω τον πίνακα).

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι που ζουν στο πετσί τους όλων των ειδών τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις και την περιπλάνηση, αυτοί που βρέθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις ουρές της ανεργίας και συνεχίζουν να βρίσκονται, ακούν καθημερινά για αυξήσεις στις συντάξεις στα 35 και τα 42 χρόνια εργασίας.

Το νέο Ασφαλιστικό του Βρούτση αφήνει ανέγγιχτα τα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου από τα 4.500 έως τα 9.000 ένσημα, δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, που αφορούν συνήθως και στην πιο κακοπληρωμένη εργασία. Αλήθεια, ποιος ελαστικά εργαζόμενος, μισοάνεργος, θα έχει 42 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας στο τέλος του εργάσιμου βίου του, που αναφέρουν στους πίνακες και τα παραδείγματά τους;