Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εξαφανίζουν την επικουρική ασφάλιση και προωθούν την ιδιωτική Αποκαλυπτικά των σχεδιασμών τους όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου



Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
«Η επικουρική ασφάλιση πήγε όσο πήγε..!». Η φράση αυτή, που ακούστηκε την περασμένη βδομάδα σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Ασφάλιση, μόνο τυχαία δεν ήταν. 

Αποτύπωνε με τον πιο ξεκάθαρο και κυνικό τρόπο την εκφρασμένη βούληση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του, αλλά και της εργοδοτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ξεμπερδεύουν οριστικά και αμετάκλητα με την επικουρική ασφάλιση στη χώρα μας.


Να βάλουν, δηλαδή, «ταφόπλακα» στις επικουρικές συντάξεις, ως συστατικό μέρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και να διευρύνουν το δρόμο για την επιβολή και ανάπτυξη σχημάτων ιδιωτικής ασφάλισης, είτε με τη μορφή των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), είτε αμιγώς ιδιωτικής, μέσα από τη σύναψη Ομαδικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων σε εργασιακούς χώρους, κλάδους και επαγγέλματα. Είναι αυτονόητο ότι επιχειρηματικοί όμιλοι, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, έχουν διπλό ενδιαφέρον μπροστά στις εξελίξεις.