Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τοποθέτηση του Δήμου Κουμπούρη μέλος του Δ.Σ του ΕΦΚΑ στην 8η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ, στις 4 Μάρτη 2021

 



Τοποθέτηση του Δήμου Κουμπούρη μέλος του Δ.Σ του ΕΦΚΑ στην  8η  συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ, στις 4 Μάρτη 2021 στο θέμα 18ο  της ημερήσιας διάταξης περί:«Έκφραση γνώμης επί σχεδίου Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη νέα αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4670/2020».  

Η θέση μας πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι αρνητική για τους παρακάτω λόγους:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ως αντιπολίτευση καταψήφισε τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Υποσχόταν σε όλους τους τόνους ό,τι ερχόμενη στην κυβέρνηση θα τον καταργήσει. Αυτό δεν έγινε, διατήρησε την βασική του δομή αλλάζοντας ελάχιστες διατάξεις του όπως, αυτή που έρχεται τώρα να υλοποιήσει η  προτεινόμενη για υπουργική απόφαση.

Είμαστε αντίθετοι σε όλη αυτή την διαδικασία γιατί η κυβέρνηση με την υπουργική απόφαση έρχεται να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και την χρησιμοποιεί ως άλλοθι αφού διατηρεί το σύνολο της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε την τελευταία δεκαετία με τα γνωστά αποτελέσματα στα  κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.