Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907


Αθήνα 10.6.16


Δελτίο τύπου


Για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Η αντιπροσωπία της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα), συναντήθηκε χθες 9.6.16, με τον υπουργό υγείας κ. Α. Ξανθό μετά από τις μεγάλες πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τα προβλήματα της υγείας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πάνω στο υπόμνημα της ΣΕΑ που έχει σταλεί στον υπουργό και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ΣΕΑ απαίτησε: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, κατάργηση κάθε εμπορευματοποίησης. Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άνοιγμα νοσοκομείων, κέντρων υγείας. Κατάργηση στα χαράτσια πληρωμών για γιατρούς, φάρμακα, συνταγές.

Ο υπουργός απάντησε ότι θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύουν, η ιδιωτική υγεία, ή εμπορευματοποίηση θα δυναμώνουν και τελικά υγεία θα έχει όποιος έχει χρήματα. Το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης που επικαλείται, είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com                                           

Τρίτη 14 Ιούνη 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, την Δευτέρα 13 Ιούνη με θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας – διεκδίκηση λύσεων και προοπτικής Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και Περίθαλψης για το Λαό» που έφερε για συζήτηση με εισήγησής της η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Χρήστος Σαλονικιός.
Κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης που αντί να ενισχύσει της υποδομές του δημόσιου συστήματος, από τη μια μεταφέρει μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευθύνη των Δήμων και από την άλλη μεταφέρει τα βάρη της «μεταρρύθμισης» του ΠΕΔΥ στους ασφαλισμένους και στα ταμεία τους.
Τέλος στάθηκε αλληλέγγυος στην απαίτηση των γιατρών και των συνταξιούχων της Καλαμαριάς, ενάντια υποβάθμιση και μεθόδευση του κλεισίματος του ΠΕΔΥ Καλαμαριάς στην Μεταμορφώσεως διεκδικώντας την ενίσχυσή του και με άλλες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού.  

ΤΟ Δ.Σ.