Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Κανονική λαιμητόμος




Επιχειρώντας να πουλήσει ως «προστασία» των παλιών συνταξιούχων το πλαφόν του 18% στις περικοπές των κύριων συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υποστήριξε χτες ότι «για το 2019, τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1%. Η τεχνική συμφωνία προβλέπει ότι η μεγαλύτερη μείωση δεν μπορεί να ξεπερνά το 18%, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προσωπικές διαφορές που υπερβαίνουν ακόμα και το 30% της συνολικής σύνταξης...». 

Με έμμεσο τρόπο, το στέλεχος της κυβέρνησης ομολογεί πως οι νέες συντάξεις, αυτές δηλαδή που εκδίδονται μετά τις 12/5/2016, θα είναι μικρότερες μέχρι και 30% σε σχέση με τις παλιές! Ενα χρόνο μετά την ψήφισή του, η κυβέρνηση παραδέχεται αυτό που πραγματικά ήταν ο νόμος 4387: Νόμος - λαιμητόμος στην κυριολεξία για τις νέες συντάξεις. 

Οπως οι περικοπές, έτσι και η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει τέλος και σίγουρα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Δήμιος των συνταξιούχων και η σημερινή κυβέρνηση (VIDEO)




 
Δήμιος των συνταξιούχων είναι και η σημερινή κυβέρνηση τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι στα βαρέα και ανθυγιεινά η σύνταξη μειώθηκε στο 1/3, αφού από 30.000 μικτά έπεσε στα 13.000 μικτά το χρόνο. Υπενθύμισε ότι σε συνάντηση που είχαν οι συνταξιούχοι με τον πρωθυπουργό στις 20 Γενάρη, ο Αλέξης Τσίπρας τους διαβεβαίωνε ότι δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις και οι συνταξιούχοι του απάντησαν ότι όσοι μας είπαν ότι δεν θα τις κόψουν τις έκοψαν τις κύριες συντάξεις.

Τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει αν βγει στους δρόμους και σημείωσε πως μόνο με αγώνα μπορούμε να πάρουμε πίσω τις συντάξεις και πρόσθεσε, ότι οι συνταξιούχοι θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία κατά των νέων μέτρων.