Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Συνάδελφοι . Να φροντίσουμε με κάθε τρόπο για την όσο γίνεται πιο μαζική παρουσία των συνταξιούχων σε αυτήν την κινητοποίηση που μας καλεί η ΕΝΙΘ




 

            Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

            Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά την σαπίλα του συστήματος της βαρβαρότητας που ζούμε, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπόφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

            Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.