Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Προσδοκίες


 Ενα ένα τα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν στα ΜΜΕ και αφήνουν υπονοούμενα ότι η νέα μείωση στις συντάξεις, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και των επιδομάτων, από το Γενάρη του 2019, που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση, μπορεί και να μην εφαρμοστεί. Το έναυσμα έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, η οποία δήλωσε ότι αυτά τα ζητήματα «δεν είναι τελειωμένα» και συνέστησε στους συνταξιούχους να «κάνουν λίγη υπομονή», αφού, όπως είπε, «είμαστε σε μία κατάσταση μετάβασης, που είναι κοσμογονική και θα φέρει και άλλα πράγματα...». Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες, ειδικά στους συνταξιούχους, τους οποίους κατακρεούργησαν, παραλαμβάνοντας τον ...μπαλτά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κυβέρνηση εναλλάσσει το μαστίγιο με το καρότο, για να στοιχήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στις αξιώσεις και στα σχέδια του κεφαλαίου, που υπηρετεί απαρέγκλιτα με την πολιτική της. Το βέβαιο είναι πάντως ότι οι μαχητικές, μαζικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων έχουν ανησυχήσει την κυβέρνηση, που αναζητάει τρόπους να ελιχθεί απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν αλλάζει - αντίθετα ενισχύει - το γεγονός ότι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ξανανοίξει το Ασφαλιστικό σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση, όπως προδιαγράφουν άλλωστε οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑΣ Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για τα προβλήματα των συνταξιούχων γυναικών (ΦΩΤΟ)


Από την εκδήλωση

Από την εκδήλωση

Με κατάμεστη την αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων έγινε η εκδήλωση με θέμα «Τα προβλήματα των συνταξιούχων γυναικών» την Τρίτη 8 Μάη.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και συμμετείχε η Νατάσα Καμπέλη, μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η οποία και μίλησε. (Στο συνημμένο η ομιλία της).

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Νίκος Αυρηλιώνης, γραμματέας της Ένωσης Αθηνών, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής των γυναικών στις δράσεις των Σωματείων Συνταξιούχων. Επίσης τις κάλεσε να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ στις 11 Μάη 2018.