Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32  τηλ. 2310237694

Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Φλεβάρη στην αίθουσα του ΕΚΘ η ευρεία σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος 17 συνταξιουχικές οργανώσεις από την Κεντρική Μακεδονία με στόχο τον περαιτέρω συντονισμό και δράση για το επόμενο διάστημα.
Στην εισήγηση που έκανε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ συνάδελφος Μανώλης Ραλλάκης, αναφέρθηκε στη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, αλλά και στη συνέχεια του αγώνα που πρέπει να δώσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ώστε το σχέδιο νόμου «λαιμητόμο»  για την Κοινωνική Ασφάλιση, η κυβέρνηση να το αποσύρει να μη κατατεθεί καν στη Βουλή. Να είμαστε σε ετοιμότητα ενόψει της 48ωρης απεργίας οποιανδήποτε στιγμή η κυβέρνηση φέρει το έκτρωμα αυτό για ψήφιση στην Βουλή. Ότι τα αιτήματα που έχουμε επιδώσει στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ισχύουν στο ακέραιο.
Αιχμή στον αγώνα μας σήμερα έχουμε:
·               Καμιά συζήτηση, διάλογο, διαπραγμάτευση. Ν αποσυρθεί τώρα το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης.
·               Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για όλους. Να πληρώσει το κράτος και το κεφάλαιο.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ συνάδελφος Χρήστος Κολοβός. Παρεμβάσεις έγιναν και από εκπροσώπους των Σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Τέλος αποφασίστηκε Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη 11 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η ΣΕΑ