Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για ακίνητο που στεγάζονται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού και άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ






Φωτό αρχείου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ
                                                                                                                                                                       
Προς τους υπουργούς Εργασίας& Κοινωνικής Ασφάλισης , Υγείας, Δικαιοσύνης   κ.κ.   Ι. Βρούτση,   Β. Κικίλια  και Κ.  Τσιάρα

Αριθμ. Πρωτοκόλλου   400
                                               Θεσσαλονίκη   21-07-2020


Θέμα : Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού.


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να συζητά, την από 6-9-2019 εισήγηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον κ. Πρωθυπουργό, να παραδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το ακίνητο που στεγάζονται το Κέντρο Υγείας  Πύλης Αξιού και άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για να δημιουργηθεί ένα «πάρκο δικαστηρίων» που θα επιτρέπει την επέκταση της λειτουργίας τους.

Για την Θεσσαλονίκη που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στερήθηκε, λόγω κλεισίματος, την λειτουργία δύο (2) σημαντικών νοσοκομειακών μονάδων (Παναγία και Λοιμωδών), που οι υπάρχουσες  δημόσιες δομές υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού της και όχι μόνο, τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, αλλά  και αυτές που θα δημιουργήσει το πιθανότατο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ΜΕΘ, ΜΑΦ, σε εξοπλισμό, μέσα και αναγκαία υλικά, που η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά τις 6-7 ώρες, οι δε λίστες πολύμηνης αναμονής για εξετάσεις και χειρουργεία, οδηγούν, όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα στις ιδιωτικές μονάδες υγείας και πολλούς από τους «αναμένοντες», που την στερούνται, στην «μακαρία» οδό.