Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της Πολυεθνικής Caterpillar




Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους 2000 εργαζομένους της πολυεθνικής Caterpillar του εργοστασίου στο Gosselies στο Βέλγιο που βρίσκονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο του εργοστασίου και την Ανεργία.
Ενώ η πολυεθνική συνεχίζει να βγάζει τεράστια κέρδη μέσω της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης των εργατών και απολαμβάνει πολλά προνόμια και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, σχεδιάζει να κλείσει το εργοστάσιο από το Βέλγιο και να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις.
Το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους, πατά στην στήριξη των κυβερνήσεων κάθε κράτους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζουν τα μονοπώλια. Μεγάλες ευθύνες φέρουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που για χρόνια καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, ότι δήθεν τα κέρδη και η ανάπτυξη των πολυεθνικών θα είναι προς όφελος των εργατών.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, στην συνεχιζόμενη επίθεση των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων τους, απέναντι στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι μόνο δρόμο έχουν την πάλη ενάντια σε αυτούς που τους οδηγούν στην Ανεργία και στην εξαθλίωση. Με οργάνωση και αγώνα, συντονισμό των αγωνιστικών συνδικάτων κάθε χώρας και της Ευρώπης, με ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της πολυεθνικής Caterpillar και θα βρίσκεται δίπλα τους στον αγώνα τους για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.

Στο πλευρό των αγροτών συνταξιούχοι από την Αθήνα (ΦΩΤΟ)



Στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν την Παρασκευή οι συνταξιούχοι της Αθήνας ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Με το σύνθημα «Εδώ η εργατιά, εδώ και η αγροτιά, ο λαός παλεύει και δεν προσκυνά» οι απόμαχοι της δουλειάς εξέφρασαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του μπλόκου της Νίκαιας χαιρέτισε ο Γιάννης Τσιούτρας, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα της εργατιάς και της αγροτιάς απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα επισήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, τονίζοντας ότι μόνο με τους κοινούς αγώνες μπορούμε να τους εμποδίσουμε και να έχουμε κατακτήσεις.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορώνος, ο οποίος κάλεσε σε πάλη ενάντια στην κατάργηση των δικαιωμάτων. Επιπλέον διαβάστηκε ψήφισμα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αττικής.







1 / 7