Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Να μη λείψει κανείς!




Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.  

Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. 

 Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

 Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το 40% των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 500€ μεικτά!


Η κατρακύλα των συντάξεων συνεχίζεται και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Την κατρακύλα των συντάξεων, που συνεχίζεται με το «νόμο Κατρούγκαλου», έρχονται να επιβεβαιώσουν τα επίσημα δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος», για το Δεκέμβρη του 2018.

Το 40% των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 500€ μεικτά

Σύμφωνα με αυτά, το 40% των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 500€ μεικτά (χωρίς δηλαδή να αφαιρεθεί η εισφορά Υγείας 6% και ο φόρος που αναλογεί), με τη μερίδα του λέοντος να αφορούν συντάξεις των αγροτών.

Συγκεκριμένα: