Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΣΟ Έναρξη των εργασιών σήμερα με επίκεντρο το σύνθημα «Κανένας συνταξιούχος δεν είναι κόστος» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Με την συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη, άρχισαν σήμερα στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες του 3ου συνεδρίου της Διεθνούς Κλαδικής Οργάνωσης των Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των συνταξιούχων, το συνέδριο ανέδειξε τα αιτήματα της Διεθνούς των Συνταξιούχων απαιτώντας αξιοπρεπή ζωή για τους απόμαχους της ζωής και προτάσσοντας το σύνθημα «Κανένας συνταξιούχος δεν είναι κόστος».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κίμ Μπόϊξ, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης: «Ο πλούτος για να εξασφαλιστούν οι ανάγκες των συνταξιούχων είναι πολύ περισσότερο από αρκετός στον πλανήτη μας, το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει έλλειψη πόρων, το πρόβλημα είναι ότι συσσωρεύονται από εκείνους που, είναι ικανοί, ως γενοκτόνοι, να σκοτώνουν και να κλέβουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσουν να συσσωρεύουν πλούτο και εξουσία. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι συνεχίζουν να μας το δείχνουν αυτό, και η Παλαιστίνη είναι το πιο αιματηρό παράδειγμα».