Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Μαζική και μαχητική η σημερινή παναττική κινητοποίηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Στο δρόμο βρέθηκαν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, διαδηλώνοντας ενάντια στη λεηλασία των συντάξεων. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΕΣ Δικηγόρων έχουν καλέσει σε αγωνιστικό μαραθώνιο. Έχουν ήδη οργανώσει κινητοποιήσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ενώ καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και το επόμενο διάστημα.

Συνταξιουχικά Σωματεία και Ενώσεις από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου είχε στηθεί η εξέδρα με το σύνθημα: «Με τον μανδύα της "δίκαιης ανάπτυξης" προετοιμάζουν τα χειρότερα για συνταξιούχους - εργαζόμενους. Η αντεπίθεση με αγώνες είναι η επιλογή μας. Όχι στην "προσωπική διαφορά"». 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι από τη Θήβα, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν ενώσεις και ομοσπονδίες. Το «παρών» έδωσε η Πρωτοβουλία Αποστράτων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Ραλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.