Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Πρωτοβουλία κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Για της πρόσφατες πυρκαγιές σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου και στο δάσος του Σέιχ Σου.

 


 

 Πυρκαγιά σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου

Η πρόσφατη πυρκαγιά στο δάσος του Σέιχ Σου και τα 90 στρέμματα δασικής έκτασης που χάθηκαν, οι υπόλοιπες πυρκαγιές που σαρώνουν τις δασικές εκτάσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας, οι τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που τις συνοδεύουν, πρέπει να χτυπήσουν συναγερμό στους κατοίκους της περιοχής, καθώς αποκαλύπτουν τους μεγάλους κινδύνους που φέρνει η εγκατάλειψη τέτοιων εκτάσεων και αναδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας .

Το αρνητικό ισοζύγιο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής ενισχύεται από το γεγονός ότι τα πρώην στρατόπεδα είναι αφημένα στην τύχη τους εδώ και χρόνια. Θα ήταν βάλσαμο αυτοί οι χώροι να είχαν, όχι μόνο συντηρηθεί, αλλά να έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, σε πραγματικούς «πνεύμονες». Αντίθετα, στην έκταση τους μπορεί να δει κανείς εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια, παράνομους χώρους που έχουν αφεθεί σκουπίδια και μπάζα, αφημένα ξερά κλαδιά από εργασίες υλοτόμησης που έχουν μείνει στη μέση κ.ά.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το άθλιο φορολογικό σύστημα, προσπαθεί να εισπράξει υπέρογκα ποσά από τις συντάξεις

 

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 

Δελτίο τύπου

Για τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

 

Για πάνω από 10 χρόνια οι συνταξιούχοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. Οι περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, του ΕΚΑΣ, σε φάρμακα, υγεία, η ληστεία των ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θανατηφόρα φορολογία και πολλά άλλα τσάκισαν την ζωή μας.


Επίσης η κατάσταση δεν είναι διαφορετική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

 

Όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις με την προπαγάνδα τους επιχειρούν να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά  μας, φταίνε τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι μισθοί τα μεροκάματα οι συντάξεις.

Όμως, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματα τσακίζονται, αυξάνονται συνεχώς οι τιμές των προϊόντων, κι η ακρίβεια έχει φθάσει στα ύψη,εξαφανίζοντας τις πενιχρές συντάξεις μας, που για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν φθάνουν να περάσουν το 15ήμερο.