Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Κατέρριψαν την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς κατέρριψαν έναν προς έναν και τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έξω από το υπουργείο Εργασίας για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη συνέντευξη, η εισηγητική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (διαβάστε παρακάτω αναλυτικά και δείτε πάνω βίντεο με απόσπασμα), ενώ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τους:

Χρήστο Μπουρδούκη, πρόεδρο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου (δείτε εδώ βίντεο)

Παντελή Τάτση, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (δείτε εδώ βίντεο)

Αριστοτέλη Κάντα, πρόεδρο Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (δείτε εδώ βίντεο)
Κώστα Τζατζάνη, πρόεδρο των Συνταξιούχων Μηχανικών (δείτε εδώ βίντεο)
Γ. Πεπόνη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (δείτε εδώ βίντεο)

Αθανασία Χριστοπούλου, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων (δείτε εδώ βίντεο)

Γιώργο Βρανά, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΝΑΤ (δείτε εδώ βίντεο)

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δεν καταργεί -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση- αλλά διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του κατάπτυστου νόμου Κατρούγκαλου και επιφέρει νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.  

Παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 (VIDEO)




Με το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις προηγούμενες περικοπές, όπως 40% στις κύριες, 60% στις επικουρικές, περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης, περικοπές στα φάρμακα και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ο επανυπολογισμός των συντάξεων γίνεται με τα ελάχιστα ποσοστά. Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 το πρωί της Τρίτης 28 Γενάρη.

Παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, ουσιαστικά τον διατηρεί, ενώ στους νέους συνταξιούχους θα επιβάλει νέες περικοπές, προειδοποίησε ο Δ. Κουμπούρης. Πρόσθεσε πως η προπαγάνδα της κυβέρνησης για αυξήσεις στις συντάξεις, αφορά μόλις 300 χιλιάδες συνταξιούχους από τους συνολικά 2,5 εκατομμύρια και κάλεσε στη σημερινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 4.30 το απόγευμα ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Πηγή