Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄΄ Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄




Θεσσαλονίκη  25/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 και 19/10/2018 πραγματοποιήθηκε το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Σε αυτό πήραν μέρος 277 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 97 Σωματεία της χώρας μας.

Το Συνέδριο συζήτησε για τα προβλήματα των συνταξιούχων την πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και έκλεξε το νέο Δ.Σ, της ομοσπονδίας.

Από την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν όλες οι πλευρές της δράσης των συνταξιούχων  με πλούσιο προβληματισμό και με προτάσεις για όλα  τα δεινά που έχουν προξενήσει οι μέχρι τώρα αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή που συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στις ρημαγμένες μας συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ.

Τα μνημόνια ζουν...



Με προειδοποιήσεις και «νουθεσίες» προσπαθεί η κυβέρνηση να «φρενάρει» το δίκαιο αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων να μην ισχύσουν οι περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κουτρουμάνη το 2012 και να πληρωθούν αναδρομικά τη χασούρα, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει συνταξιούχο. Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την ίδια υπόθεση, η κυβέρνηση το παίζει συγκαταβατική, συστήνοντας στους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, αλλά να καταθέτουν αιτήσεις στο ΕΦΚΑ, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση και ότι θα την εφαρμόσει ανεξάρτητα από το ποιος προσέφυγε στα δικαστήρια και ποιος όχι. Την ίδια ώρα, όμως, το κράτος έχει ήδη ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τον συνταξιούχο, ζητώντας επί της ουσίας να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατά τ' άλλα «καταριέται», επειδή μείωσαν τις συντάξεις! Μιλάμε δηλαδή για αποθέωση της κυβερνητικής υποκρισίας...