Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Έρχεται σφαγιασμός συντάξεων - Οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον αγώνα (AUDIO)




«Οι συνταξιούχοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις κινητοποιήσεις», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 24/7» το πρωί της Τετάρτης 16 Μάη.

Σημείωσε ότι οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα, επισημαίνοντας ότι οι συνταξιούχοι έχουν σφαγιαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή, «που έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι δεν έκοψε συντάξεις. Και το ΕΚΑΣ έκοψε και τις επικουρικές και τις κύριες. Επομένως δεν έχουμε άλλο δρόμο».

Ο Δήμος Κουμπούρης προειδοποίησε ότι έρχεται σφαγιασμός των συντάξεων και τόνισε ότι όταν ο κόσμος «κινητοποιηθεί και νικήσει το φόβο και αυτή τη θανατηφόρα λογική τού δεν γίνεται τίποτα, που είναι σκέτη απογοήτευση, τότε μπορούν να δοθούν λύσεις και να εμποδιστούν οι επώδυνες αλλαγές που έρχονται».

902gr

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα



Από κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Μάη

Από κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Μάη

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στην Αθήνα, μετά τη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση και πορεία, το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:
  • Τετάρτη 16 Μάη στη Λαμία στις 10.30 π.μ., στην Εφορία.
  • Πέμπτη 17 Μάη στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς και στον Πύργο, στις 10 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.
  • Τρίτη 22 Μάη στην Καβάλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.
Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.