Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.

 

Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.

Συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πολυγύρου.

Έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «πανδημία δεν σημαίνει αμνησία, ούτε απραξία». Με αγώνα διεκδικούν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί. Ότι το μέρισμα των 250 ευρώ δεν είναι γομολάστιχα για να σβήσουν όσα διεκδικούν. Ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΑΘΗΝΑ Με μια δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν όσα τους έχουν κλέψει (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική - Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει».

«Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσων (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Με τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.