Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου για τις συντάξεις (VIDEO)




Σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις συντάξεις, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε

«Η χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν για την επάρκεια των συντάξεων και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα στη δήθεν μεταμνημονιακή εποχή, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή ανέκδοτο ότι τα μνημόνια τελειώνουν.

Οι νέες αιματηρές μειώσεις συντάξεων μετά την τυπική λήξη των μνημονίων τον Αύγουστο και η μείωση του αφορολόγητου για τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη νομοθετηθεί από τον πρωταθλητή των αντιλαϊκών κατεδαφίσεων την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώντας ως σημαντικότερη από καταβολής ασφάλισης τη μεταρρύθμιση του νόμου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έστειλε στα τάρταρα τις συντάξεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων κάτω από τα όρια της φτώχειας, συνιστά κλιμάκωση των μεταρρυθμίσεων.

Ο δε ΟΟΣΑ μιλά πιο συγκεκριμένα: και άλλη αύξηση στις ηλικίες συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια, περισσότερη ευελιξία της εργασίας, κι άλλη φοροληστεία και πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών. Ο,τι ακριβώς ζήτησε ο Σύνδεσμος βιομηχανών: Χρήμα για το κεφάλαιο φτώχεια διαρκείας για τον λαό, που δεν έχει άλλο δρόμο παρά μόνο οργάνωση, ρήξη και ανατροπή».