Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Της … σύνταξης








ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ - ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ


Παράλληλη κοροϊδία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους
 
Αύριο Πέμπτη, από τη μια θα τους καταβληθεί η «13η σύνταξη - μαϊμού» της κυβέρνησης και από την άλλη, όσοι απέμειναν να δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα το δουν μειωμένο στο μισό!

Η κυβέρνηση προσπαθεί με εφάπαξ ψευτοπαροχές να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το μόνιμο πετσόκομμα των συντάξεων
Η κυβέρνηση προσπαθεί με εφάπαξ ψευτοπαροχές να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το μόνιμο πετσόκομμα των συντάξεων
Στην τακτική του «καρότου» και του «μαστιγίου» σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων επιδίδεται προκλητικά η κυβέρνηση, καθώς αύριο Πέμπτη, την ώρα που με το ένα χέρι θα μοιράζει την εφάπαξ ψευτοπαροχή, με το άλλο θα αφαιρεί μόνιμα και μέχρι να το καταργήσει εντελώς το μισό ΕΚΑΣ απ' όσους απέμειναν να το παίρνουν.
 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ που εκδόθηκε αργά χτες βράδυ, προβλέπει την περικοπή κατά 50% των ποσών που λάμβαναν οι 250.000 δικαιούχοι του μέχρι τον περασμένο μήνα, με την καταβολή της σύνταξης του Γενάρη.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος να κάνει και χάρη στους χαμηλοσυνταξιούχους, επειδή στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να κοπεί εντελώς το ΕΚΑΣ για την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (η πρώτη κατηγορία το έχασε οριστικά από τον περασμένο Ιούνη), ενώ τώρα προχωράει στη μείωση όλων, μέχρι το 2020, οπότε δεν θα απομείνει πλέον κανένας που να παίρνει το επίδομα.