Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Την αντίθεσή τους στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες εξέφρασαν με δυναμική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με τον Γιώργο Πέρρο και τον Γιώργο Μπουλούγαρη.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον οποίο αποφασίστηκε να κλειστεί νέο ραντεβού με τον υπουργό την ερχόμενη βδομάδα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Επιχειρεί να συσκοτίσει το νέο βαρύ τσεκούρι στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις


Απώλεια ακόμα και δύο συντάξεων το χρόνο φέρνει η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» που έχει ψηφίσει και ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση




Την άθλια προπαγάνδα της γύρω από το ζήτημα των συντάξεων και των ήδη ψηφισμένων περικοπών της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας να συσκοτίσει τη συνεχιζόμενη αντιασφαλιστική επίθεση, να καλλιεργήσει επανάπαυση και ψεύτικες προσδοκίες στους συνταξιούχους, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή το νέο τσεκούρι, το οποίο υπερβαίνει και τις δύο συντάξεις το χρόνο!


Σε αυτό το πλαίσιο, πέραν του κάλπικου ισχυρισμού ότι μετά το τυπικό «τέλος των μνημονίων», τον Αύγουστο, η νέα περικοπή των συντάξεων μπορεί τάχα να «επανεξεταστεί», κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να υποβαθμίσουν το μέγεθος της νέας σφαγής, τόσο σχετικά με τον αριθμό των συνταξιούχων που θα θίξει, όσο και σχετικά με το μέγεθος των περικοπών.

Ετσι, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος, με χτεσινές δηλώσεις του υποστήριξε πως η μείωση «του 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%...», για να προσθέσει ότι «η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%»! Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος αναμονής στους συνταξιούχους, δήλωσε και αυτός πως «έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις...».