Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΣ Αγωνας



Όργανο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
Γραφεία:  Σωκράτους 23, 10552, Αθήνα
Διάθεση για τη Θεσσαλονίκη:



3 σχόλια:

  1. Είμαι συνταξιούχος και θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα γι αυτά που τραβαμε. Αλλά βέπω ότι πρέπει να ανήκω κάπου πολιτικά ή ταξικά. Αυτό σημαίνει ότι εγώ που δεν ανήκω πουθενά και μπορώ να διαμαρτυρηθώ ;;;;;;;;;
    Μέχρι πότε θα σκύβουμε το κεφάλι ................
    Στέργιος Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Στέργιο συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης.
      Είμαι ο Χαράλαμπος Κουτσούνης μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου.
      Το ότι ένιωσες την ανάγκη να διαμαρτυρηθείς για τα δεινά που μας βαραίνουν είναι από μόνο του κάτι σημαντικό. Έλα μαζί μας, πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις σου, να απαιτήσουμε όλα αυτά που έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα. Την Τετάρτη 5 Απριλίου 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο το Σωματείο μας έχει τακτική γενική συνέλευση. Έλα να πεις αυτά που σε βαραίνουν.

      Θα χαρώ αν σε συναντήσω στη συνέλευση αυτή του Συλλόγου μας.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε Στέργιο, οι εκφράσεις "ανήκω πολιτικά" "ανήκω ταξικά" (κάποιος θα πρόσθετε και το "ανήκω κομματικά") έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο που ίσως ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, γι' αυτό και χαίρομαι που έστω κι από εδώ ξεκινάμε να το συζητάμε. Να ξέρουμε τί εννοεί ο ένας και τί ο άλλος και να μην μπερδευόμαστε.
    Εγώ για παράδειγμα είμαι μέλος του σωματείου γιατί νομίζω ότι ανήκω σε εκείνους τους εργάτες και μισθωτούς που έφαγαν τη ζωή τους δουλεύοντας, να κάνουν οικογένεια, παιδιά και να ζήσουν μια ήσυχη τρίτη ηλικία με όσα αναλογούσαν σε αυτά που πλήρωναν όλα τα χρόνια τους. Ανήκω σε κείνους που αγανακτούν και θέλουν να διαμαρτυρηθούν έντονα γι' αυτά που περνάνε οπι ίσιοι, οι οικογένειές τους, όλοι οι εργαζόμενοι. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι με διαμαρτυρίες λύνεται το πρόβλημα γιατί αυτοί που μας τα κάνουν δεν μας υπολογίζουν. Ζρειάζεται οργανωμένη αντιμετώπιση και αποφασιστικότητα. Χρειάζεται ενότητα γιατί με την ενότητα και την οργάνωση στα σωματεία μας θα μας φοβηθούν. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι με ενότητα, στόχο και σχέδιο θα γκρεμίσουμε τα σχέδιά τους να μας εξαθλιώσουν.
    Αυτό είναι το στρατόπεδό μας, εδώ ανήκω. Κανείς δεν με ρωτάει τί ψηφίζω ή που αλλού ανήκω, σε ποια θρησκεία, σε ποια ομάδα κλπ. γιατί τα προβλήματά μας δεν ξεχωρίζουν κόκκινους ή κίτρινους ή ροζ.
    Αν νομίζεις ότι κι εσύ ανήκεις στην ίδια πλευρά και έχεις τα ίδια προβλήματα με εμάς, να η ευκαιρία που έγραψε και ο Χαράλαμπος. Έλα στη συνέλευση, γράψου στο σωματείο, μίλησέ μας για τα προβλήματά σου, άκουσε και τους άλλους να λένε τα δικά τους και βγάλε τα συμνποεράσματά σου... Εμείς εκεί θάμαστε και κανείς δεν περισσεύει. Και εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να μ9ιλήσουμε για το τί είναι πολιτική και τί είναι τάξη και ταξικός. Να μιλήσοτμε με ειλικρίνεια και σεβασμό στην άποψη του άλλου.
    την καλησπέρα μου
    ΝΒτίνος Χαραλαμπίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή