Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συνέντευξη τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων Ν. θες/νίκης 8/6/2017 στο Εργατικό Κέντρο Θες/νίκης.






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com     -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

                                                                Θεσσαλονίκη  08-06-2017

Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην σημερινή μας συνέντευξη τύπου.
Σας είναι ήδη γνωστό ότι η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών πανελλαδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις 13-6-2017 με συμμετοχή συνταξιούχων από  Θεσσαλία – Ήπειρο – Μακεδονία και την Θράκη. Η δεύτερη θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Ιούνη,  με συμμετοχή συνταξιούχων από την Στερεά – Αττική και Πελοπόννησο  και  η Τρίτη στο Ρέθυμνο της Κρήτης με συμμετοχή των συνταξιούχων όλου του Νησιού.

Πραγματοποιούμε αυτές τις συγκεντρώσεις ως συνέχεια μιας σταθερής και αδιάκοπης αγωνιστικής δράσης του συνταξιουχικού κινήματος, στον ίδιο δρόμο με το ταξικό εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που χειροτερεύουν τη ζωή μας, όπως όλης της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, γιατί είναι πληρωμένο από το μόχθο και τον αγώνα μιας ζωής μέσα στα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα μικρομάγαζα, τα χωράφια. Δεν μας τα χάρισε κανένας, δεν το χρωστάμε σε κανέναν. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τις περικοπές. Ότι μας έχει αφαιρεθεί, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Εν όψει αυτής της κινητοποίησης  στις 13 Ιούνη σας καλέσαμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για το περιεχόμενο της και τις προετοιμασίες της που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Νομίζουμε ότι είναι χρήσιμο να ξεκινήσουνε υπενθυμίζοντας το εξής.