Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com     -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com




ΚΑΛΕΣΜΑ
    
Συνάδελφοι συνταξιούχοι
    
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη – ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη ύστερα από τη συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο για τις παράνομες παρακρατήσεις από τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές καθώς και για τον νόμο Κρατούγκαλου  4387/16.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Προετοιμάζουν το έδαφος για τον επόμενο γύρο της επίθεσης



Πυκνώνουν οι παρεμβάσεις βιομηχάνων, κυβέρνησης και ΝΔ, δείχνοντας όλοι προς την ίδια αντιασφαλιστική κατεύθυνση




Από το παννατικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων την περασμένη Πέμπτη 8 Μάρτη
Από το παννατικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων την περασμένη Πέμπτη 8 Μάρτη
Μιλώντας στο πρόσφατο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών», η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Εφη Αχτσιόγλου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τα αποτελέσματα που είχε η ψήφιση του νόμου 4387/2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι ο νόμος - λαιμητόμος υπηρετεί την «ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», αντιμετωπίζει «τις συνέπειες των δημογραφικών δεδομένων» και «διασφαλίζει μακροπρόθεσμα την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», μειώνοντας συνολικά τη συνταξιοδοτική δαπάνη στο 13,4% του ΑΕΠ έως το 2020.

Η διαφήμιση αυτού του νόμου από τα στελέχη της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν μια «λύση ανάγκης», όπως πολλές φορές τον παρουσίαζαν, αλλά μία στρατηγική επιλογή για λογαριασμό του κεφαλαίου, που ενσωμάτωνε και μονιμοποιούσε όλες τις αντιασφαλιστικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων.