Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΝΟΜΟΣ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα και «δωράκια» αξιώνουν οι βιομήχανοι



Την όρεξη του κεφαλαίου για τα επόμενα «δωράκια» και τα επόμενα αντιασφαλιστικά χτυπήματα έχει ανοίξει το νομοσχέδιο - λαιμητόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου, με τον ΣΕΒ να απαιτεί «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».


Τα παραπάνω επισημαίνονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν χτες οι βιομήχανοι στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και τη διαδικασία ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Επιβεβαιώνοντας ότι το νέο νομοσχέδιο θωρακίζει τον προηγούμενο νόμο - λαιμητόμο από «νομικά κενά», ο ΣΕΒ αναφέρει πως θεωρεί θετικό το ότι «η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία διορθώνει αστοχίες και ανεπάρκειες του προηγούμενου νόμου».

«Φωτογραφίζοντας» τα επόμενα βήματα της επίθεσης διαρκείας, τα οποία έχει προδιαγράψει και η ίδια η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ λέει ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η διατήρηση της μακρόχρονης βιωσιμότητας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μέσω της άμεσης εφαρμογής κατάλληλων μεταρρυθμίσεων αποτελεί επιτακτική ανάγκη».

Στο ίδιο υπόμνημα, σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας απέναντι στους εργαζόμενους που παράγουν όλο τον πλούτο, αποδίδει «τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού» στην «παροχή αυξανόμενων και περισσοτέρων συντάξεων, δυσανάλογων με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί», τα οποία, όπως αναφέρει μάλιστα, «αποτέλεσαν την κυριότερη συνιστώσα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που έφεραν την ελληνική δημοσιονομική χρεοκοπία του 2009-2010 και οδήγησαν στα μνημόνια»!