Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα απαιτώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Με συνθήματα όπως «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί»«Τα δώρα και η άδεια είναι πληρωμένα, φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» συνταξιούχοι από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά διαδήλωσαν το πρωί της Τρίτης 20 Νοέμβρη, στην Αθήνα διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και δυναμικά πορεύτηκαν στη Βουλή για να καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις μας (VIDEO)





«Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις μας», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 20 Νοέμβρη 2018 στην ΕΡΤ1 με αφορμή και τη σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα.
Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε σε αγώνα για να καταργηθεί όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία και ο νόμος Κατρούγκαλου.
Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά και στις 15 Δεκέμβρη στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Μεγάλη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί»


Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι με το σύνθημα «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί» να κυριαρχεί.

Δεκάδες πούλμαν με συνταξιούχους από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου οι απόμαχοι της δουλειάς να απαιτήσουν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, (δείτε εδώ το video),