Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Συμμετέχει μαζικά στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 3 Οκτώβρη

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Φωτό αρχείουΦ

Τη συμμετοχή της στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) στις 3 Οκτώβρη, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσα από το μπλοκ της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, εξαγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών – Περιχώρων. Σημειώνεται ότι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Ένωση αναφέρει τα εξής:

«Με τη μαζική συμμετοχή μας - θα διαμαρτυρηθούμε και θα καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν όλους τους νόμους και μνημόνια με τα οποία κατακρεουργούνται οι συντάξεις μας.

«Δίκαιη ανάπτυξη»... με διαρκή συρρίκνωση των συντάξεων


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»

4 στις 10 κύριες συντάξεις κάτω από τα 500 ευρώ μεικτά!





Τη διαρκή συρρίκνωση των συντάξεων σε επίπεδα που δεν εξασφαλίζουν ούτε τα στοιχειώδη στους συνταξιούχους, τη διαιώνιση του προβλήματος της μεγάλης καθυστέρησης στην οριστική απόδοση των συντάξεων και το γεγονός ότι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται είναι ακόμα μικρότερες από τις «παλιές», επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος» που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Εργασίας.

Τα στοιχεία αφορούν το ύψος των συντάξεων και τη συνταξιοδοτική δαπάνη του εξαμήνου Μάρτης 2017 - Αύγουστος 2017. Τον Αύγουστο, η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, προ φόρων μαζί με τις κρατήσεις υπέρ Υγείας και ΑΚΑΓΕ, ανέρχεται στα 2,324 δισ. ευρώ και αφορά 2.600.107 συνταξιούχους. Μετά την αφαίρεση των κρατήσεων, το ποσό μειώνεται στα 2,135 δισ. ευρώ.