Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

«Μαλώνουν» οι «ψεύτες» με τους «απατεώνες» αλλά μαζί τα ψήφισαν



«Μαλώνουν» οι «ψεύτες» με τους «απατεώνες» αλλά μαζί τα ψήφισαν -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» τον πρόεδρο της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι ζήτησε από τη Γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να προχωρήσουν οι περικοπές των συντάξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαίο ψεύτη» τον πρωθυπουργό και ισχυρίστηκε ότι τις μειώσεις των συντάξεων τις ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τη σκυτάλη πήρε η κ. Γεννηματά που κατήγγειλε τους δύο αρχηγούς ότι επιλέγουν την «πόλωση και τον διχασμό» και τους κάλεσε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του κόμματος της, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις..

Η παράσταση που στήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση για την οικονομία, «ντυμένη» με σκληρές φραστικές αντιπαραθέσεις και εκφράσεις, αποτυπώνει σε όλο το μεγαλείο της, την αγυρτεία ενός πολιτικού συστήματος που ενώ, εδώ και οκτώ χρόνια ψηφίζει και επιβάλει νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, με τους ίδιους πάνω – κάτω πρωταγωνιστές, εμφανίζεται σήμερα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού!

ΣΕΒ Να εφαρμοστεί η μείωση σε συντάξεις και αφορολόγητο



Την «εμπιστοσύνη» των διεθνών αγορών επικαλείται ο ΣΕΒ για να απαιτήσει την εφαρμογή της μείωσης στις συντάξεις από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020.

Στο «εβδομαδιαίο δελτίο» ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρει πως «πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πιθανότητα αναβολής ή αθέτησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και 2020, πέρα από τη δυσπιστία που θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές παραπέμπει στις καλένδες και οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της υπερφορολόγησης της εργασίας και των επιχειρήσεων μέσω των περίφημων αντίμετρων».

Με κυνικό τρόπο ο ΣΕΒ απαιτεί τη συνέχιση της κατακρεούργησης των λαϊκών εισοδημάτων για το καλό των επιχειρηματικών ομίλων.