Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καλύτερα δεν γίνεται…



Καλύτερα δεν γίνεται…




Αν ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών όπως αυτές είναι διατυπωμένες- και νομοθετημένες- μέσα στα μνημόνια, τότε η κυβέρνηση πράγματι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι (έχει) κάνει καλή δουλειά.

Και έχει κάνει καλή δουλειά γιατί πρώτον, ικανοποιεί αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία στον τόπο δηλαδή τους δανειστές και δεύτερον γιατί ευνουχίζει από πολιτικά επιχειρήματα την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς δεν έχει τίποτε περισσότερο να προσφέρει στους δανειστές παρά μόνο τη διαθεσιμότητά της να συνεχίσει το θεάρεστο αυτό έργο από το σημείο που θα το αφήσει κάποια στιγμή η παρούσα κυβέρνηση.

Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους Στόχος να αντιμετωπιστεί η πάγια τακτική της εργοδοσίας να αφήνει απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο




Πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Euromedica»
Πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Euromedica»
Τροπολογία στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ, με θέμα «Μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας».


Στόχος της τροπολογίας, να αντιμετωπιστεί η πάγια τακτική της εργοδοσίας να αφήνει απλήρωτους χιλιάδες πλέον εργαζόμενους, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που χειροτέρευσε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια από τις αστικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και διατήρησε και ενίσχυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης που δίνουν όπλα στην εργοδοσία ενάντια στους εργαζόμενους. Η τροπολογία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφασή του ο Αρειος Πάγος (ΑΠ) στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας όταν μένουν απλήρωτοι από την εργοδοσία. Ουσιαστικά ορίζει ως «καταχρηστικές» τις επισχέσεις εργασίας για απλήρωτους εργαζόμενους όταν η εργοδοσία επικαλείται «οικονομική δυσπραγία». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΠ, η επίσχεση μπορεί να θεωρηθεί «σιωπηρή» παραίτηση!

ΔΥΝΑΜΩΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΠΑ.Σ.Α.Σ-ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφ/ων Ποτών
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    --- ---       e-mail: suntax.ika@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι!

    Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει τις χιλιάδες των συνταξιούχων που πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του συνταξιουχικού κινήματος με τελευταία την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Ιούνη 2017, στην πόλη μας.
    Μέσα από αυτές τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, που είναι συνέχεια των προηγούμενων, οι συνταξιούχοι  της πόλης μας, ενώνοντας την φωνή τους με τους συνταξιούχους  όλης της χώρας, καταδίκασαν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων, καταδίκασαν τα νέα θανατηφόρα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαίτησαν να τους καταβληθεί ότι άδικα τους έχει αφαιρεθεί από τις συντάξιμες αποδοχές, την Υγεία, τα φάρμακα, τις κοινωνικές παροχές.