Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για χιλιάδες συνταξιούχους λόγω των περικοπών



Την πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το κεφάλαιο σε βάρος των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ με αφορμή τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η 2α Σεπτέμβρη όπως και η 2α Αυγούστου θα μείνουν στην ιστορία σαν “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” με τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να βλέπουν τη νέα σφαγή των συντάξεών τους να συνεχίζεται και να φτάνει συνολικά στο 1,785 δισ. Αν υπολογίσουμε και την επιβάρυνση των εργαζομένων (με τη βίαια αύξηση των εισφορών που επέβαλε η κυβέρνηση) που είναι 1,251 δισ., το συνολικό κόστος της βάρβαρης αυτής πολιτικής θα είναι 3 δισ. στην 4ετία που θα τα αρπάξουν από τις τσέπες μας.

Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας.






ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr     




Αθήνα 31/8/2016




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, το ΕΚΑΣ η ύπαρξη μας βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα που μας οδηγούν στην ανέχεια και την φτώχεια εμάς και τις οικογένειες μας. Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από 2 χρόνια την έκδοση των συντάξεων τους. 


Ο τομέας της υγείας – περίθαλψης – πρόληψης πάει από το κακό στο χειρότερο και η αυξανόμενη εμπορευματοποίηση προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, μας δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα που μας υποχρεώνουν (ενώ πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή) να βάζουμε το χέρι στη τσέπη.


Τα παιδιά μας στενάζουν από την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, από το αβέβαιο μέλλον που τους επιφυλάσσει το σύστημα. Ένα σύστημα που κινείται στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρ. Ένωσης και έχει «Ευαγγέλιο» της την κερδοφορία με κάθε μέσω και τρόπο του κεφαλαίου.


Η αντεπίθεση, καλύτερα οργανωμένη και πιο μαζική των συνταξιούχων μέσα από τα σωματεία τους είναι αναγκαία και όσο μεγαλώνει η επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου πρέπει η απάντηση μας να είναι περισσότερο άμεση και αγωνιστική.


Το καλοκαίρι πέρασε με τις όποιες μεγάλες ή μικρές δράσεις και δίνουμε τη συνέχεια το φθινόπωρο που προβλέπεται πολύ «καυτό».


Καλούμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ποτέ δεν σταμάτησαν να πάρουν μέρος μαζικά με επικεφαλής τα σωματεία μας στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στην Ομόνοια και στην Θεσ/νίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6μ.μ. από το Π.Α.ΜΕ.


Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο βοηθάει εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή.

Αγωνιστικά διεκδικούμε :


·        Αποκατάσταση των συντάξεων μας.


·        Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.


·        Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.


·        Να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ.


·        Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.


·        Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.


·        Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.


Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας. 

Για Τη Διοίκηση 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δήμος Κουμπούρης                                                                        Μανώλης Ραλλάκης