Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ «Δούρειος ίππος» η ανάθεση των συντάξεων σε ιδιωτικά γραφεία

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί κάθε διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ, για μια πραγματική δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, καλεί τους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ).

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας που αναθέτει σε ιδιωτικά γραφεία να εκδίδουν συντάξεις, ο ΣΥΑΤ κάνει λόγο για «δούρειο ίππο της Κοινωνικής Ασφάλισης» και σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Την κυβέρνηση δεν την έπιασε ο πόνος για τις εκκρεμείς συντάξεις. Πίσω από την όποια "επιτάχυνση" της έκδοσης των συντάξεων θέλει να κρύψει την επιλογή της για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και των επαγγελματικών ταμείων.

Η κυβέρνηση να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών


Φωτό αρχείου

Η κυβέρνηση να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών ζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τονίζοντας πως «μετά από τόσες περικοπές η φορολόγηση που επιβάλλεται στα ποσά των αναδρομικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, πολύ περισσότερο αφού τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους ατόκως».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Οι συνταξιούχοι την τελευταία 10ετία με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις δέχθηκαν πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους. Το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται υπολογίζεται γύρω στα 8 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο.

Σε όλη αυτή την καταστρεπτική πορεία οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους κατάφεραν να αποκρούσουν ορισμένα μέτρα ακόμη πιο καταστροφικά, που οι κυβερνήσεις σκόπευαν να εφαρμόσουν, όπως την προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους που έλαβαν την σύνταξή τους πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16.