Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Δεκέμβρη


Από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι συντάξεις Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου του Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ.

Την 1η Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν τις επικουρικές συντάξεις. 

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων 
Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη.

Στις συντάξεις, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, θα πιστωθεί και το ποσό που αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο ως επιστροφή των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΕΟΠΥΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΟΑΕΔ Περικοπές και αυξημένες φέρνουν τα πλεονάσματα




Τα ματωμένα πλεονάσματα της σκληρής ταξικής πολιτικής σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων αποτυπώνονται με τον πιο παραστατικό τρόπο και στα στοιχεία του «ενοποιημένου κοινωνικού προϋπολογισμού».

Οπως ομολογούν ανοιχτά οι συντάκτες του, «ο κοινωνικός προϋπολογισμός για το 2018 συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θεσμοθετήθηκε με τους νόμους 4336/2015 και 4387/2016 και από τις αλλαγές που αυτή επιφέρει»! Δηλαδή από τους νόμους - λαιμητόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους οποίους, στα βήματα όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών ανατροπών, μειώθηκαν εκ νέου οι συντάξεις, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, κατακρεουργήθηκε το ΕΚΑΣ, συρρικνώθηκαν οι παροχές και αυξήθηκαν οι εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων.