Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος περικοπής των συντάξεων

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η εγκύκλιος του υφυπουργού εργασίας κ. Τσακλόγλου, που εκδόθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, σαν συνέχεια της «φιλανθρωπικής» πράξης της κυβέρνησης και της χορήγησης του μερίσματος των 250 ευρώ σε μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων, μας θυμίζει την ρύση του αρχαίου μάντη «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Αποδεικνύει ότι με τα 250 ευρώ που έδωσε ως μέρισμα, εν όψει των Χριστουγέννων,  ακολουθώντας την τακτική και προηγούμενων των κυβερνήσεων, προσπαθεί να ανοίξει κερκόπορτα στην συνείδησής μας, με σκοπό να αλώσει, χωρίς καμία αντίδραση και αντίσταση,  ακόμα ένα κομμάτι από την σύνταξή μας, για να το προσφέρει «θυσία», για τον εξευμενισμό του ….. «θεού του κέρδους, των επενδυτών  και των επενδύσεων».

Εξάλλου με τη δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τη λειτουργία του από 1-1-2022, στον ίδιο το «Θεό» «θυσιάζει» τις ασφαλιστικές  εισφορές των νεοεισερχόμενων στην εργασία και όχι μόνο, υπονομεύοντας την βιωσιμότητα του ΕΤΕΑΕΠ και συνεπώς την ύπαρξη των επικουρικών μας συντάξεων.