Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Με νέες μεγάλες συγκεντρώσεις απαντούν στο τσεκούρωμα των συντάξεων και τον εμπαιγμό

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη


Συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια σε όλες τις παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ διοργανώνουν δύο νέες μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις για τους συνταξιούχους όλης της χώρας:


-- Στην Αθήνα, στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για τις νέες κινητοποιήσεις αλλά και για όλες τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη.

***

-- Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση νέου γύρου κινητοποιήσεων. Γιατί γίνονται αυτές οι νέες κινητοποιήσεις και πώς δουλεύετε για την οργάνωσή τους;

-- Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων είναι η συνέχεια του μαραθώνιου του αγώνα που ξεκινήσαμε ως συνέχεια της αγωνιστικής μας δράσης από την αρχή και αυτού του χρόνου. Εχουμε ήδη ξεπεράσει τις 130 κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική τού «δεν γίνεται τίποτα».