Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Επιτροπής Συνταξιούχων Θερμαϊκού...



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.  Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail:suntax.ika@gmail.com

                                                                                                           


Συνάδελφοι  συνταξιούχοι, 


Από τον περασμένο κιόλας μήνα έχει ξεκινήσει η λαίλαπα της υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στους τελευταίους αντιλαϊκούς, και αντιασφαλιστικούς νόμους.
Κόπηκε το ΕΚΑΣ σε περισσότερο από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ αρκετοί ακόμα είδαν την σύνταξή τους κουρεμένη εξ αιτίας της παρακράτησης του αυξημένου φόρου.
Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο οδηγούνται σε καρατόμηση οι επικουρικές συντάξεις. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, φέρνει τους νέους συνταξιούχους σε ακόμα πιο απελπιστική θέση, ενώ δείχνει καθαρά που θα καταλήξει και η «προσωπική διαφορά» και για τους παλιούς.
Ακολουθεί το φθινόπωρο η γενικευμένη επίθεση στα τελευταία εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε μαζί με τους συνταξιούχους ο εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, όλος ο λαός να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Και ακολουθεί ο θεσπισμένος πια «κόφτης», ο οποίος όταν ενεργοποιείται, θα στηρίζεται κατά 60% σε περικοπές μισθών και συντάξεων...
Όλα αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στο διάστημα που έρχεται, πάνω σε μια διαμορφωμένη κατάσταση με συνεχείς περικοπές εισοδημάτων που έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων και των οικογενειών τους πολύ κοντά στην απόλυτη εξαθλίωση. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή όπου το σύστημα Υγείας και Περίθαλψης βρίσκεται στα πρόθυρα της ολικής κατάρρευσης, με τους συνταξιούχους να μην μπορούν πια να προχωρήσουν σε μια διαγνωστική εξέταση ή ακόμα και στην προμήθεια των φαρμάκων τους χωρίς να υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι βαθειά σε μια άδεια εκ των προτέρων τσέπη.
Μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, έχοντας εγκαταλείψει από καιρό το σύνολο των προεκλογικών διακηρύξεών της, επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Έχουν το θράσος να μιλούν για «αποκατάσταση των απωλειών», όσων είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραματικά. Προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» με την παροχή κάρτας σίτισης, ή με τις εκπτώσεις στη ΔΕΗ! Ελεημοσύνη στους ελάχιστους που οι ίδιοι εξαθλίωσαν, σαν αντίβαρο στην καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Καθένας μας έχει πλέον συγκεντρώσει αρκετή πείρα, ώστε να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι πια φανερό σε όλους μας ότι δεν χωρούν επαναπαύσεις και αναμονές, δεν χωρούν αναθέσεις σε νέους «αυτόκλητους σωτήρες», δεν χωρούν απογοητεύσεις. Οι ψεύτικες ελπίδες που δεν εκπληρώνονται ποτέ, ήρθε καιρός να δώσουν τη θέση τους στην μόνη ρεαλιστική διέξοδο, αυτήν της ενότητας και του αγώνα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να έρθουν σε επαφή και να πλαισιώσουν την επιτροπή μας, να ενημερωθούν μέσα από την εφημερίδα μας, τον «Πανσυνταξιουχικό Αγώνα», να γραφτούν στο Σωματείο, να συμμετέχουν στις δράσεις του, τοπικά αλλά και κεντρικά.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!...

                                                Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Θερμαϊκού
                                                Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980657173,


«Όχι» στη ζητιανιά των κουπονιών


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ




Ως ύβρι και ασέβεια χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το «κοινωνικό κράτος» η
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις περί «ανταλλάξιμων κουπονιών» αποτελούν σχέδιο του 1996, της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που αναγκάστηκε να το πάρει πίσω μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «μαζί με τις άλλες οργανώσεις των συνταξιούχων θα βρεθεί ξανά στο μετερίζι των αγώνων. Και μαζί με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας θα ορθώσουν ανάχωμα στη νέα αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση».
Ολόκληρη η ανακοίνωση: