Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών



Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 25 Απρίλη 2018

Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 25 Απρίλη 2018

«Ο μαραθώνιος αγώνας για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών της θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση με τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην Εργατική Πρωτομαγιά και στη συνέχεια 15/5 - 29/5 και 19/6 που οι αγωνιστικοί αυτοί σταθμοί αφορούν όλη τη χώρα», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με αφορμή την, με μεγάλη συμμετοχή, παναττική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Απρίλη. Παράλληλα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις «καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους αγωνιστικά για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές πολιτικές από πού και αν προέρχονται».

Εισφορά αλληλεγγύης στην επικουρική


Ανακοίνωση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος ενημερώνει ότι «με την σύνταξη της επικουρικής του μηνός Μαΐου 2018, η κράτηση για την εισφορά αλληλεγγύης θα είναι διορθωμένη στο ποσοστό που πρέπει μετά την αναπροσαρμογή με το νόμο Κατρούγκαλου.

Τα αναδρομικά θα αποδοθούν  άμεσα, σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους που τα δικαιούνται, άσχετα αν έκαναν ‘προσφυγή, αίτηση ή αγωγή” (με το αζημίωτο φυσικά)».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Για μια ακόμη φορά ο ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ δικαιώνεται για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα αυτό και αποδεικνύεται ότι μόνο με αγώνες μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις.

Γι’ αυτό σας καλούμε, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του συνταξιουχικού κινήματος, σε μαζική συμμετοχή για τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου.

Είναι ώρα να εγκαταλείψετε αυτούς που το προηγούμενο διάστημα δημαγωγούσαν και κορόιδευαν τους συνταξιούχους και να εμπιστεύεστε τον ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ».

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μάη



Από τις 27 Απρίλη μέχρι τις 3 Μάη, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μάη 2018. Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Απρίλη.

- Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 2 Μάη.

- Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη  3 Μάη.

- Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Απρίλη, ημέρα Παρασκευή.