Από την παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων στον Άγιο Νικόλαο

Από την παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων στον Άγιο Νικόλαο

Με μαζική, μαχητική, συγκέντρωση στο Λασίθι απάντησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Ιούλη οι συνταξιούχοι της Κρήτης στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 Η παγκρήτια συγκέντρωση έγινε στον Άγιο Νικόλαο και αποτέλεσε τον αγωνιστικό επίλογο για το πρώτο εξάμηνο του 2018 των κινητοποιήσεων, που οργάνωσε σε όλη τη χώρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Πανελλαδικά Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στις πάνω από 70 συγκεντρώσεις, πορείες και δράσεις της ΣΕΑ εκφράστηκαν η αγανάκτηση και η απαίτηση των συνταξιούχων: Να μη λειτουργήσει η λαιμητόμος του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου. Να μην επανυπολογιστούν οι συντάξεις. Να μη γίνει καμιά περικοπή στην προσωπική διαφορά. Να σταματήσει η φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Οι συνταξιούχοι από όλα τα Ταμεία της Κρήτης, που συγκεντρώθηκαν στο Λασίθι, είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη απ’ τους φορείς τόσο του νομού Αγίου Νικολάου όσο και απ’ την ευρύτερη περιοχή. Ψηφίσματα συμπαράστασης στη συγκέντρωση έστειλαν πολλοί Σύλλογοι, φορείς, Σωματεία και Ενώσεις της περιοχής.

Κεντρικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν οι: Δημήτρης Τσαγκαράκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, Δημήτρης Κοντοπαυλάκος, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου, Ανδρέας Κριαράς, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, Δημήτρης Βολακάκης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, Γεωργία Μαρκουλίδη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ηρακλείου, Θάλεια Μαυριδάκη, αντιπρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Χανίων, Αριστοτέλης Γεροντής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λασιθίου, Μανώλης Πυθαρούλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Λασιθίου, Μανώλης Πεπόνης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Ιωάννης Ντίλλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χανίων και η Μαρία Τσαγκαράκη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λασιθίου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία και επιδόθηκε ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, η οποία είπε ότι θα προωθήσει αρμοδίως τα αιτήματά τους.