Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τράπεζες απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών συνταξιούχους δανειολήπτες ακόμα και για οφειλές ενός ευρώ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τρομοκρατικές επιστολές σε δανειολήπτες συνταξιούχους που οφείλουν ακόμα και ένα ευρώ με απειλές για κατασχέσεις ακινήτων, στέλνουν οι τράπεζες σύμφωνα με σοβαρή καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ο οποίος απαιτεί να παρέμβει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας οι τράπεζες αποστέλλουν μαζικά με πρόσχημα τον Κώδικα Δεοντολογίας 4224/2013 (νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τρομοκρατικές επιστολές προς τους δανειολήπτες τους, οι οποίοι οφείλουν ακόμη και …ένα 1 ευρώ! με απειλές για κατασχέσεις ακινήτων, αν δε σπεύσουν στις τράπεζες να κάνουν ρυθμίσεις ως "συνεργάσιμοι δανειολήπτες"... Και όλα αυτά, ενώ είναι νωπή ακόμη η δήλωση της διοικητού της ΕΤΕ και προέδρου της Ένωσης Τραπεζών στο συνέδριο της ΟΤΟΕ, ότι δεν είναι σκοπός των τραπεζών να κατασχέσουν τα ακίνητα! Στις ίδιες επιστολές, μάλιστα, απειλούν ακόμη ότι αν και μετά τη ρευστοποίηση του κατασχεθέντος ακινήτου προκύψει υπόλοιπο του δανείου, αυτό "θα εξακολουθεί να αποτελεί εκτοκιζόμενη απαίτηση"! Η ενέργεια - "απειλή" αυτή των τραπεζιτών, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια και το άγχος στους δανειολήπτες συνταξιούχους σε μια στιγμή που "η αριστερή μας κυβέρνηση" διαπραγματεύεται την πώληση ακόμη και των πράσινων δανείων σε ντόπια και ξένα κοράκια και ταυτόχρονα αύξηση των φόρων και του ΕΝΦΙΑ, καθώς και μείωση των συντάξεων.
Καταγγέλλουμε λοιπόν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο δεν κατάργησε τον πιο πάνω νόμο, αλλά αντίθετα δίνει το πράσινο φως στην εφαρμογή του από τις τράπεζες, κατατρομοκρατώντας τους συνταξιούχους και τους υπόλοιπους δανειολήπτες λαϊκών νοικοκυριών (ανέργων, ευπαθών ομάδων, εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας) και γενικότερα όλων εκείνων που σήμερα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, (για την οποία καθόλου δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά καλούνται να πληρώσουν τη νύφη), βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να παρέμβουν, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία από πλευράς των τραπεζών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη μας που έχουν λάβει παρόμοια επιστολή να μας το γνωστοποιήσουν και δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να ανατραπεί συνολικά αυτή η πολιτική που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους και προκειμένου να μη βρεθεί "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"».