Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

«Έφυγε» πρόωρα ο σ. Χάρης Κουτσουράς



Το  Δ.Σ τουΣυνδέσμου  συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του σ. Χάρη Κουτσουρά, που έφυγε, πρόωρα, σήμερα από τη ζωή.

Ο σ. Χάρης Κουτσουράς γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, γιος καπνεργατών κι έγινε κι ο ίδιος εργάτης στη συνέχεια της ζωής του, οικοδόμος στο επάγγελμα. Από τα εφηβικά του χρόνια πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες του λαού μας και γι’ αυτό διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Το Δ.Σ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά του, στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του σ. Χάρη Κουτσουρά.

Η κηδεία του Χάρη Κουτσουρά θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 4 μ.μ., στο Λουδία Θεσσαλονίκης και θα είναι πολιτική. 

Συνεχίζουμε με πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά μας (VIDEO)




Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με συγκεντρώσεις των συνταξιούχων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη στις 13 Νοέμβρη, των συνταξιούχων της Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη και με πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, όπου θα πάμε και στο γραφείο του πρωθυπουργού για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτώβρη σε εκπομπή της ΕΡΤ-1.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, είπε, με βασικό στόχο να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλη η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είναι καταστρεπτική. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, μας αφαίρεσαν τις συντάξεις μας, που είναι δικές μας, δεν τις πλήρωσε κανείς, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε το κράτος, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Θέλουνε να μας βάλουνε στη λογική του «ο γέγονε - γέγονε», τόνισε σε άλλο σημείο ο Δ. Κουμπούρης, όμως εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν τη λογική. Διεκδικούμε ενιαία για παλαιούς και νέους συνταξιούχους τα δικαιώματά μας, υπογράμμισε, παραθέτοντας τεκμηριωμένα στοιχεία για τις περικοπές που έχουν υποστεί διαχρονικά οι συνταξιούχοι από τις εφαρμοζόμενες αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές.

902gr