Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          -----------         e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 


 


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από την πλευρά του, για τη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ο κ. πρωθυπουργός επικαλέστηκε το δημοσιονομικό πρόβλημα, υπονοώντας ότι η ικανοποίηση των προβλημάτων μας θα οδηγήσει τη χώρα σε «δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Επέμεινε στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που την στηρίζουν,  ότι το 95% των  συνταξιούχων θα δει  αυξήσεις στις συντάξεις το 2023.

Όμως το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας δεν το δημιούργησαν οι συνταξιούχοι και δεν οφείλεται στις δήθεν μεγάλες συντάξεις που δίνονται στη χώρα μας.

Τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία είναι έργο των κυβερνήσεων, των προηγούμενων και της σημερινής, που αφαίμαξαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, χαρίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στης τράπεζες, για να ανακεφαλαιοποιηθούν, στηρίζοντας την «ανάπτυξη», ρίχνοντας τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο, κουρεύοντάς τα με το PSI και την υποτίμηση των μετοχών του δημοσίου, που αυτά κατείχαν,  εκδίδοντας «δομημένα ομολόγα» κλπ.

Τα ελλείμματά τους τα διογκώνει η σημερινή κυβέρνηση, με το νέο Επικουρικό Ταμείο (ΤΕΚΑ), που  δίνει τις εισφορές των ασφαλισμένων στους επενδυτές και με το «μίνι ασφαλιστικό», που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο χαρίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτούς που τα χρωστάνε στον ΕΦΚΑ.