Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ο «Χότζας» έδωσε μέρισμα…






Ο «Χότζας» έδωσε μέρισμα… -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 

 
 
 «Με αίσθημα ευθύνης επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία ένα τμήμα από τα οφειλόμενα. Σήμερα προχωράμε σε μια κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης (…) όχι εξαιτίας της υπερφορολόγησης αλλά εξαιτίας της αύξησης της απασχόλησης, με την ανεργία να είναι στο 20% και για πρώτη φορά στην κρίση, κάτω του 1 εκατομμυρίου ανέργων». Αυτό ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στην διάρκεια της συζήτησης, όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα».  

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η για τη διατήρηση του κοινωνικού τιμολογίου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοέμβρη ενάντια στην υποβάθμιση της Υγείας



Από παλαιότερη κινητοποίησηΑπό παλαιότερη κινητοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 23 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στο κτίριο του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) επί της οδού Παύλου Μελά. Η κινητοποίηση αυτή, αλλά και οι άλλες που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, θα αποτελέσει βροντερή απάντηση πως «φτάνει πια, δεν πάει άλλο με την υποβάθμιση των παροχών Υγείας» όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές. 

Παράλληλα, τονίζουν πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια πολιτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας την υγεία σαν "κόστος" και "εμπόρευμα".