Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΙΕΡΙΑ Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ στους συνταξιούχους ΙΚΑ



Τους συνταξιούχους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Πιερίας, ενίσχυσαν τη ΔΑΣ και την ανέδειξαν για πρώτη φορά πρώτη δύναμη με ποσοστό 55% χαιρετίζει η ΔΑΣ.

Συγκεκριμένα, η «ΔΑΣ» πήρε 175 ψήφους (από 77 που είχε στις προηγούμενες εκλογές), 4 έδρες στο ΔΣ , (από 2 που είχε), 5 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης(από 2), και 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (από 1).

Ο συνδυασμός «Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας» πήρε 171 ψήφους (από 152), 3 έδρες στο ΔΣ (από 5 που είχε), 4 αντιπροσώπους για το ΕΚ (όσους είχε), και 2 αντιπροσώπους στην ομοσπονδία όσους είχε.

Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση» πήρε 13 ψήφους και καμία έδρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει:

Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com



Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα


  Συνάδελφοι συνταξιούχοι

       Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καταδικάζει την επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του Ιερού Λόχου, την Κυριακή 7 Απριλίου, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα  στην Καλαμαριά. 

      Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με αίμα,όταν οι Δαγκουλαίοι πρόγονοί τους συνεργάτες των Γερμανών, τον Αύγουστο του ΄44 στο Μπλόκο της Καλαμαριάς, δολοφόνησαν Καλαμαριώτες πατριώτες αγωνιστές της Αντίστασης.


      Καμία λοιπόν ανοχή σε φασιστικές Οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου,  στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αλλά  και στο σύστημα που τους γεννάει.   
 

     Έρχονται, στη πόλη της Καλαμαριάς, για να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, τους εργαζόμενους αλλά και την νεολαία της περιοχής διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το ίδιο το λαϊκό κίνημα. 


     Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. 


     Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των Ναζί, να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με το φασιστικό τους μίσος.



     Καλούμε τους συνταξιούχους της Καλαμαριάς την Κυριακή 7 Απριλίου στις 4 το απόγευμα στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στη συγκέντρωση σωματείων και συλλόγων της περιοχής, για να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά.
ΤΟ Δ.Σ.