Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Παραμένει απάνθρωπος



Την αναστολή της διάταξης που προβλέπει ότι με τη συμπλήρωση της τριετίας, οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας που ήταν κάτω των 55 χρόνων κατά την ημερομηνία θανάτου του (της) συζύγου σταματούν να λαμβάνουν τη σύνταξη χηρείας, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Καθώς η συμπλήρωση της τριετίας αρχίζει να ισχύει από τον ερχόμενο Μάη, χήρες και χήροι αυτής της κατηγορίας θα έχαναν εξολοκλήρου τη σύνταξη του αποθανόντος συζύγου.

 Επειδή όμως ο μήνας Μάης είναι και μήνας εκλογών, στην κυβέρνηση μάλλον σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά βαρύ για να το χωνέψει ο κόσμος, ειδικά οι άνθρωποι που θα μείνουν «επί ξύλου κρεμάμενοι...». Κάπως έτσι φαίνεται πως αποφάσισαν την αναστολή. Ακόμα όμως κι αυτή η εξαγγελία έρχεται ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν με τους αγώνες τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις και ο σύλλογος που δημιούργησαν οι άμεσα θιγόμενες γυναίκες, διεκδικώντας την πλήρη κατάργηση του απαράδεκτου νόμου.

 Οπως και να 'χει, η αναστολή δεν σημαίνει και κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης, ενώ παραμένουν άθικτες όλες οι άλλες προβλέψεις του άρθρου 12 του ίδιου νόμου, που έχουν οδηγήσει τις συντάξεις χηρείας σε επίπεδα πτωχοκομείου. 

Για παράδειγμα, συνεχίζουν να ισχύουν ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων χηρείας με βάση τους νέους συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και η μείωση από το 70% στο 50% της νέας σύνταξης χηρείας που λαμβάνει ο δικαιούχος. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου και για τις συντάξεις χηρείας, όσο κι αν προσπαθεί να τον εξωραΐσει, «αποσύροντας» μια από τις πιο απάνθρωπες και «κραγμένες» διατάξεις του.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου 2019




Από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου για το 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.



Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευή.
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Μαρτίου 2019 ημέρα Δευτέρα.

  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙ






ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

Δευτέρα 18/02/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


       Η Διοίκηση του σωματείου μας καταγγέλλει την απίστευτη ταλαιπωρία που δέχονται εκατοντάδες ηλικιωμένοι κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με την ανανέωση της κάρτας μέλους, όταν τους ζητάει η Δημοτική αρχή να είναι δημότες του Δήμου.

       Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε από συναδέλφους, μέλη του Σωματείου μας, πως έχουν δοθεί εντολές στους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την ανανέωση τ καρτών των μελών των ΚΑΠΗ, αλλά και για την εγγραφή νέων μελών, να απαιτούν από τους ηλικιωμένους να μεταφέρουν πρώτα τα εκλογικά τους δικαιώματα στον Δήμο για να δικαιούνται ανανέωση της κάρτας τους ή την εγγραφή τους ως νέα μέλη!!!

       Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες της διοίκησης του Δήμου που χωρίς να λογαριάσει την ατέλειωτη ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που βάζει σε εκατοντάδες ηλικιωμένους κατοίκους, τους αντιμετωπίζει εντελώς υποτιμητικά και καθαρά σαν εκλογικούς πελάτες. Όταν ο Κανονισμός των ΚΑΠΗ ξεκάθαρα αναφέρει πως «μέλος του ΚΑΠΗ μπορεί να γίνει κάθε Δημότης ή Κάτοικος του Δήμου».

      Απαιτούμε να σταματήσουν ΤΩΡΑ αυτές οι παράνομες ενέργειες και να επιτραπεί χωρίς κανένα κώλυμα και εκβιασμό η εγγραφή νέων μελών και η ανανέωση κάρτας μέλους σε κάθε κάτοικο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών. 



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.