Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΤΡΙΚΑΛΑ : Δυναμική συγκέντρωση των συνταξιούχων (ΦΩΤΟ)Από τη συγκέντρωση

Από τη συγκέντρωση

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Νομού Τρικάλων. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σωματεία Συνταξιούχων από το ΙΚΑ Τρικάλων, το Δημόσιο Τρικάλων, τον ΟΑΕΕ και ΤΑΕ-ΤΣΑ Τρικάλων.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων - ΟΑΕΕ, ο οποίος τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να το δει καθαρά και να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές και σε όσους τις υπηρετούν. Εμείς δεν παλεύουμε μόνο για τους εαυτούς μας, παλεύουμε και για τα παιδιά μας, παλεύουμε για όλα τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16. Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε».


Στη συνέχεια χαιρέτισε η Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, η οποία μεταξύ άλλων κάλεσε «όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά. Η μαζική συγκέντρωσή μας στις 25 Απρίλη στην Αθήνα υποχρέωσε την υπουργό να απαντήσει θετικά σε ορισμένα από τα αιτήματα όπως οι παρακρατήσεις για τον ΑΚΑΓΕ. Συνεχίζουμε όλοι αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Ρούσσας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος σημείωσε ότι «η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη τη χώρα. Με τοπικές, όπως σήμερα στα Τρίκαλα, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς».
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου