Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αναστολή στην έκδοση επικουρικών συντάξεων



Φρένο στην έκδοση επικουρικών συντάξεων βάζει η κυβέρνηση με σχετικό έγγραφο που εξέδωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Σύμφωνα με αυτό, συνεχίζεται η αναστολή έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων επί αιτημάτων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου που έχουν υποβληθεί μετά την 1/1/2015. 


Μοναδική εξαίρεση γίνεται για τις συντάξεις θανάτου, δηλαδή για συντάξεις που μεταβιβάζονται και ο θάνατος του συνταξιούχου επήλθε πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (ν. 4387/2016). Εννοείται ότι οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας για τους θανάτους που επήλθαν μετά την ψήφιση του νόμου, τελούν κι αυτές σε αναστολή, πολύ περισσότερο που στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που έχουν γίνει μετά τις 12 Μάη του 2016, δεν έχουν εκδοθεί ούτε οι κύριες συντάξεις, η έκδοση των οποίων είναι προϋπόθεση για την έκδοση των επικουρικών. 

Η παραπάνω εξέλιξη, πέραν τον άλλων μεθοδεύσεων που ενδεχόμενα κρύβει, έρχεται να προστεθεί στις ήδη μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που αναμένουν για χρόνια την καταβολή ολόκληρων των συντάξεών τους (όταν παίρνουν προσωρινή) αλλά και αυτών που δεν λαμβάνουν καθόλου σύνταξη για διάφορους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου