Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μεγάλη κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)Με συνθήματα όπως «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιούνη μεγάλη πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.


Στο πλευρό τους βρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και Χρήστος Κατσώτης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά της στα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού. (Διαβάστε στο συνημμένο το υπόμνημα της ΣΕΑ).

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. (Δείτε απόσπασμα στο κεντρικό video).

«Συνεχίζουμε, δεν σταματάμε, διεκδικούμε πίσω τις συντάξεις που μας έκοψαν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης, καλώντας τους συνταξιούχους να οργανωθούν πιο μαζικά και αποφασιστικά στα σωματεία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αναφέρθηκαν εκτενώς στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, για τον αποκλεισμό από την Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τα νέα φορολογικά βάρη που τους φορτώνουν καθημερινά. (Δείτε εδώ video με αποσπάσματα από τις ομιλίες).

Στη μαζική κινητοποίηση, εκτός από τους συνταξιούχους της Αττικής, συμμετείχαν απόμαχοι της δουλειάς από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, που έφτασαν νωρίτερα το πρωί με πούλμαν στην Αθήνα.
Οι συνταξιούχοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια με μαζική, μαχητική πορεία έφτασαν στη Βουλή, όπου διαδήλωσαν κατά των βάρβαρων αλλεπάλληλων αντιλαϊκών - αντισυνταξιουχικών μέτρων.

Η επόμενη πανσυνταξιουχική κινητοποίηση θα γίνει στις 21 Ιούνη στο Ρέθυμνο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και θα έχει παγκρήτιο χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου