Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο 24/6 η μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Στην αγορά εξόρμησαν χτες οι συνταξιούχοι
Στην αγορά εξόρμησαν χτες οι συνταξιούχοι
Τα συνθήματα του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που οργανώνει στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, μεταφέρουν στους εργαζόμενους κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.Μια βδομάδα πριν την πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24/6, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση, με εξορμήσεις και περιοδείες. Το Διήμερο θα συνεχιστεί και την Κυριακή 25/6, με Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη έχουν λάβει 96 συνδικαλιστικοί φορείς, μεταξύ των οποίων 8 Εργατικά Κέντρα και 11 Ομοσπονδίες. Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), ενώ σχετικό κάλεσμα απευθύνουν και Αγροτικοί Σύλλογοι από την Κέρκυρα.

Συνέντευξη Τύπου και περιοδείες από το ΠΑΜΕ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το Διήμερο θα παραχωρήσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 19/6, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας θα πάρουν μέρος σε συσκέψεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με βάση το εξής πρόγραμμα:

-- Αύριο Κυριακή 18/6 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

-- Τη Δευτέρα 19/6 στο «Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού» (1.30 μ.μ.), στο «Ιατρικό Κέντρο Μαρουσιού» (2.30 μ.μ.), σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (από τις 6.30 π.μ.), στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη «ΝΙΚΗ Εκδοτική», στο ξενοδοχείο «Novotel», σε εργοτάξια του μετρό, στους εργάτες των δήμων Πετρούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Ν. Ιωνίας, στην εταιρεία καλλυντικών «Johnson», στην εταιρεία κτηνιατρικών PROVET, στο εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου», στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο ΝΥΜΑ.

-- Την Τρίτη 20/6 σε «Ευρωκλινική» (6 π.μ.) και «Ερρίκος Ντυνάν», σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (από τις 8 π.μ.), στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα πρακτορεία Τύπου («Αργος», «Ευρώπη» και «Ιρις»), σε επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας («Τσακίρης» - «Λαμπρινίδης»), στο ξενοδοχείο «Hilton», σε εργοτάξια του μετρό, στους εργάτες των δήμων Χαϊδαρίου και Διονύσου, στη φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ, στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλ. Κυριακού», στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ.

Εξορμήσεις και συζήτηση για το περιεχόμενο του Διημέρου
Εξόρμηση στους εργαζόμενους στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι έκανε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Σύλλογος άνοιξε τη συζήτηση για το Διήμερο αξιοποιώντας τις αρχαιρεσίες του, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες. Κάθε εργαζόμενος που πήρε μέρος στις εκλογές του σωματείου έμαθε για το Διήμερο, την πανελλαδική κινητοποίηση, το περιεχόμενο και τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

Το άνοιγμα του Συλλόγου και οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται με εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της πόλης αλλά και σε συνοικίες.

Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στη χτεσινή εξόρμηση πολλοί εργαζόμενοι συζήτησαν με ενδιαφέρον για το Διήμερο, εξέφρασαν τη συμφωνία τους με την πρωτοβουλία και επιδοκίμασαν το γεγονός ότι τα σωματεία θέτουν στην ημερήσια διάταξη τη δραστηριότητα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζήτησαν με το σωματείο νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι, οι οποίοι επισήμαναν πως έχουν μπροστά τους τη στρατιωτική τους θητεία και προβληματίζονται έντονα για τις εξελίξεις.
Την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το Διήμερο μοίρασε χτες κλιμάκιο συνταξιουχικών σωματείων στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο αγορά. 

Οι συνταξιούχοι που προχτές διαδήλωσαν στην Αθήνα κατήγγειλαν πως η πολιτική που με αλλεπάλληλες περικοπές μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα είναι η ίδια που δίνει τεράστια κονδύλια για εξοπλισμούς, αποστολές και συμμετοχή σε ασκήσεις άμεσα συνδεδεμένες με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Οπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι συνταξιούχοι θα ταξιδέψουν και θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου