Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com





                                                                                                                 Ιούλης 2016
Συνάδελφοι  συνταξιούχοι                                                       
Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν την σύνταξη του Ιουλίου, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρώ μικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρώ.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες λόγω της αύξησης της φορολογίας στα εισοδήματα, καθώς και αυτούς που θα δουν τον επόμενο μήνα μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, η πληρωμή των οποίων διαχωρίστηκε από την πληρωμή της κύριας σύνταξης, 
Να καταδικάσουν την πολιτική και τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Να κλείσουν τα αυτιά του στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης  για «προστασία» των συντάξεων, για «δίκαιη» κατανομή των βαρών και για «κοινωνικό» πρόσημο στην πολιτικής τους.

Τους ΚΑΛΟΥΜΕ με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία τους από τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανωθούν μαζικά στα ταξικά σωματεία τους και να συμμετέχουν στη δράση και στους αγώνες οι οποίοι είναι η μόνη απάντηση στα αντεργατικά μέτρα και της σημερινής «αριστερής» κυβέρνησης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου