Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

«Εκαψε» τους συνταξιούχους και τώρα υπόσχεται «ισοδύναμα»!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Εκαψε» τους συνταξιούχους και τώρα υπόσχεται «ισοδύναμα»!

 
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Με αοριστολογίες για επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΕΝΦΙΑ προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή όσων χάνουν το ΕΚΑΣ

To παραμύθι των «ισοδύναμων» ανασύρει ξανά από τις ντουλάπες της εξαπάτησης η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεφύγει από την αγανάκτηση των χαμηλοσυνταξιούχων, που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ καταδικάζονται να ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Ετσι, χτες, μια βδομάδα σχεδόν από την έναρξη της ρύθμισης για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, δήλωσε σε συνέντευξη ότι το υπουργείο εξετάζει την επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ ή του ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας δεν πρωτοτυπούν. Αφού πρώτα έκοψαν το ΕΚΑΣ, αφού για μήνες διακινούσαν τους ισχυρισμούς ότι το εισόδημα των συνταξιούχων δεν θα μειωθεί, ότι οι όποιες μειώσεις θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν στα υψηλά εισοδήματα, τώρα, μετά το νέο χαράτσι, το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται ότι αναζητά «ισοδύναμα» για να ανακουφίσει τάχα τα θύματα της πολιτικής της.


Ετσι, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό («Αlpha 9.89»), ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, πως «από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που θέλαμε να προστατεύσουμε. Ψάχνουμε με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Χουλιαράκη αντισταθμιστικά μέτρα, να δώσουμε κάτι για να τους ελαφρύνουμε. Εξετάζουμε την επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ...».
Επικοινωνιακή διαχείριση

Στην πραγματικότητα, αυτό που αναζητά η κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, η προσπάθεια να ανακόψει το κύμα της αγανάκτησης που προκαλεί στους συνταξιούχους η βάρβαρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αλλωστε, ο λαός έχει πείρα και από τα περίφημα «ισοδύναμα» που υποσχόταν η κυβέρνηση μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, τα οποία αποδείχτηκαν βέβαια επικοινωνιακή φούσκα, που είχε στόχο να βάλει τα λαϊκά στρώματα σε στάση αναμονής.

Και επειδή η πολιτική εξαπάτηση είναι «δεύτερη φύση» για την κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας συνέχισε προκλητικά να αντιστρέφει την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την πρόσφατη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είχε να εξετάσει πώς θα βρίσκαμε αντισταθμιστικά μέτρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ και αυτό ήταν η εθνική σύνταξη, η οποία προστατεύει τους συνταξιούχους από τη φτώχεια καλύτερα από το ΕΚΑΣ. Το ΕΚΑΣ ήταν προνοιακή παροχή που δινόταν μετά από έλεγχο εισοδημάτων, η εθνική σύνταξη δίνεται σε όλους».

Δηλαδή, επιμένει και σήμερα ότι με την «εθνική σύνταξη» οι χαμηλοσυνταξιούχοι προστατεύονται καλύτερα, την ώρα που βλέπουν το εισόδημά τους να κατακρεουργείται και όταν γίνεται πασιφανές ότι η «εθνική» δεν αντικαθιστά ούτε ένα ευρώ από το ΕΚΑΣ, το οποίο χάνεται οριστικά. Το αντίθετο θα συμβεί, καθώς από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η «εθνική σύνταξη», θα γίνει μηχανισμός μείωσης και όλων των συντάξεων, παλιών και νέων.
Θολώνει τα νερά στα Εργασιακά

Εξίσου παραπλανητικός εμφανίστηκε ο υπουργός και για τα Εργασιακά, ισχυριζόμενος πως «ό,τι γράφεται, ότι θα κοπούν τριετίες και επιδόματα, είναι έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης...». Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας να «βγάλει λάδι» τις εργοδοτικές οργανώσεις, η πραγματικότητα είναι πως τόσο μέσα στις επιχειρήσεις όσο και σε υπομνήματα των εργοδοτικών οργανώσεων προς τον ΟΜΕΔ, θέτουν ανοιχτά ζήτημα κατάργησης όλων των επιδομάτων, μεταξύ αυτών και των τριετιών.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά σε ό,τι αφορά τα αντεργατικά μέρα που ετοιμάζει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου