Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com ---------     e-mail:suntax.ika@gmail.com

                                                                                                                           Φεβρουάριος 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 


 

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα της υγείας και της ακρίβειας.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας και πρόνοιας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή μας, από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

 

Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, για να είναι η υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που θα το αγοράζουν όσοι έχουν χρήματα και οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν περιμένοντας μήνες για  διαγνωστικές εξετάσεις ή για μια χειρουργική επέμβαση.

 

Συνάδελφοι.

 

Τα απογευματινά χειρουργεία που προωθεί η κυβέρνηση, καμία αποσυμφόρηση δεν θα φέρουν στις λίστες αναμονής, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, απλά θα νομιμοποιήσουν το «φακελάκι», όπως ξεδιάντροπα ομολόγησε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης.

 

Φαίνεται καθαρά πως η κυβέρνηση ανακάλυψε έναν ακόμα τρόπο για να παραχωρήσει τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων στους μεγαλοκλινικάρχες και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

 

Την ώρα που δύο νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη παραμένουν κλειστά, που οι γιατροί καταρρέουν από την υπερεφημέρευση, που το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του, που δεκάδες εκατοντάδες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της πόλης μας, που οι συμβάσεις των συμβασιούχων, που εργάζονται  σε αυτά, δεν ανανεώνονται, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται, γιατί δεν αντέχουν τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας, που οι νέες προσλήψεις γίνονται με το «σταγονόμετρο», η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι στηρίζει και αναβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Αυτήν την αναβάθμιση βιώνουμε και στην πόλη μας που, εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, πριν από λίγες ημέρες ανεστάλη η λειτουργία της τρίτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Γ΄ ΜΕΘ με 18 κρεβάτια) του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, επειδή δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό για να την λειτουργήσει.

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 

Πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε αδρά για να έχουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας και δωρεάν φάρμακο, για να είναι οι μονάδες Υγείας άρτια στελεχωμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες.

Γι αυτό απαιτούμε ΤΩΡΑ να παρθούν μέτρα για τη δημόσια υγεία – πρόνοια, σύμφωνα με τις ανάγκες μας τον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Εδώ και Τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις.

Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει οι κυβερνήσεις, ό,τι με τη δουλειά μας πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.

·        Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

·        Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

·        Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

·        Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

·        Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο το λαό.

·        Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό σε φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, έλληνες ή μετανάστες.

·        Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων, επίγειων, πλωτών, εναέριων.  Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

·        Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

·        Αγροτικά Ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.

·        Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

·        Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους, χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

·        Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

·        Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την Τρίτη ηλικία.

·        Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

·        Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΗ ΑΓΩΝΑ (Σ.Ε.Α.)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου